Štvrtok, 4. marec, 2021 | Meniny má KazimírKrížovkyKrížovky

Prešedivený blondín v kuchyni a v papučiach *miesto pre PIERRA RICHARDA, hosťa MFF v Karlových Varoch

Francúzsky herec Pierre Richard (61), ktorý na festivale v Karlových Varoch uviedol súťažnú snímku Tisíc a jeden recept zamilovaného kuchára od gruzínskej režisérky Nany Džordžadzeovej, poskytol denníku SME rozhovor.

# Prečo ste prijali ponuku nakrúcať v Gruzínsku?

"Páčil sa mi scenár Iraklija Kvirikadzeho, a preto som povedal áno. Počas spoločnej večere som za jedinú noc pochopil, že sa v Gruzínsku budem cítiť báječne. Ihneď ma prijali a povedal by som, že ma rozmaznávali. Spočiatku dobrodružstvo sa stalo čoskoro príjemným zážitkom. Bol som smutný, keď som Gruzínsko opúšťal."

# Neprekážal vám tamojší spôsob života, pripomínajúci cigánsku mentalitu? Necítili ste sa nesvoj?

"Problémy s adaptáciou som nemal, veľmi rýchlo sa prispôsobujem kdekoľvek. Naozaj sú trocha ako Cigáni, pri stole sa spievalo každý deň. Aj napriek ťažkým hospodárskym problémom je to veľmi dynamický národ. Mal som krásne zážitky."

Skryť Vypnúť reklamu

# Mala vás režisérka zafixovaného z vašich predchádzajúcich komických úloh? Požadovala od vás isté konkrétne reakcie?

"Odjakživa som mal iný spôsob pohybu a reakcií než klasickejší herci, vždy som bol taká nie príliš obvyklá osôbka. Mnohí autori to využívali, keď pre mňa písali roly. Tu to bolo inak, film sa blíži skôr k dráme, menej je postavený na fyzickom výkone."

# Ako sa herec z fyzických rolí prerodí na herca psychologických?

"Ide to pomaly, ako roky plynú. Spolu s vráskami som dostal aj morálnu predstavu o svete. Navyše som nabral na váhe, takže som nastúpil na cestu iných úloh. Komédie však budem robiť aj ďalej - i keď to už nebude veľký blondín s čiernou topánkou, ale skôr tučný blondín s nejakou papučou."

# Hráte kuchára, mali ste predtým konzultácie s vychýrenými gurmánmi alebo šéfkuchármi?

Skryť Vypnúť reklamu

"Poznám vo Francúzsku veľa kuchárov, mám rád dobrú kuchyňu. Vždy, keď idem do reštaurácie, zastavím sa u šéfkuchára. Aj v Gruzínsku bola so mnou slávna francúzska kuchárka, učila ma drobné gestá a spôsob, ako sa pohybovať po kuchyni a dávať pokyny."

# Čo sa počas nakrúcania jedlo? Miesila sa vplyvom medzinárodného štábu gruzínska kuchyňa s inými?

"Varili tam čisto gruzínske pokrmy, ale chutilo mi."

# To znamená, že francúzske lahôdky, ktoré sa vyrábali ako rekvizity, neboli jedlé?

"Tie jedlá stáli pod lampami a reflektormi celé hodiny. To by som nikdy nejedol."

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Získaj náskok pred štartom
  2. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  3. Desať dôvodov, prečo študovať na Trnavskej univerzite
  4. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  7. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  8. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  9. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  2. Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov
  3. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  4. A new, multifunctional centre will revive the Danube embankment
  5. BILLA má nový vernostný program pre deti – „SuperOsma“
  6. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  7. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  8. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  9. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  10. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 19 657
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 15 617
  3. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 8 435
  4. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 7 839
  5. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 510
  6. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 6 966
  7. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 6 939
  8. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 6 902
  9. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 541
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 6 347
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu