Sobota, 25. september, 2021 | Meniny má VladislavKrížovkyKrížovky

Plevka tvrdí, že najskôr treba zdolať Nitru a potom udržať trend

PRIEVIDZA (SME - JOZEF BIELY) - "Ortuťovitý" útočný stredopoliar, ktorý 19. januára oslávil svoje dvadsiate siedme narodeniny, je odchovancom prievidzského futbalu a má za sebou viacero futbalových "štácií": Cheb, Dunajskú Stredu, YB Bern, Inter Bratislav

a a, pochopiteľne, Prievidzu. Na svojom konte má takmer stovku prvoligových zápasov, v ktorých vsietil 25 gólov. Po odchode Romana Slaného z mužstva nosí už rok kapitánsku pásku. V niektorých jesenných zápasoch ho však musel v tejto funkcii zastupovať Boris Kitka, ktorý sa cez prestávku upísal rakúskemu druholigovému Riedu. "Zdravotné problémy som mal už od leta. Všetko vyvrcholilo na Petržalke, kde som nedohral a skončil pod skalpelom. Teraz je však už koleno v poriadku, meniskus je vyoperovaný. Decembrovú predprípravu som radšej ešte neabsolvoval a navyše som bol v tom čase aj trochu chorý. Prvý týždeň zimnej prípravy to bolo ťažké, ale teraz už trénujem naplno."

Skryť Vypnúť reklamu

O starších hráčoch je známe, že im tvrdá robota na snehu priveľmi nevonia. Je to aj prípad Plevku? "Je to najnáročnejšie obdobie futbalistov, veď to sa všeobecne vie. Ale vie sa aj to, že bez poriadnej prípravy by hráč na ihrisku toho veľa nedokázal, lebo by nevládal. Zimnú prípravu preto treba brať vážne, aj keď je často nepríjemná a niekedy doslova bolestivá. Na tom sa jednoducho nedá nič zmeniť. Ale vždy si hovorím, už len pár, už to vydržíme!"

Vykúpením by hádam mohla byť aj zmena prostredia. Zo zasnežených a zamrznutých terénov sa Prievidžania onedlho vydajú do tureckej Antalye, kde sú teploty predsa len o niečo vyššie. "Iste, kvalitnejšie terény a teplejšie počasie sú príjemnou zmenou a pre lepšie zohratie sa mužstva nutnosťou!" No myslieť už treba pomaly aj na jarné odvety. S čím do nich pôjdu Hornonitrania? "Hneď v úvode treba zdolať Nitru a budeme pokojnejší. Zamerať sa musíme najmä na tie súboje, v ktorých je predpoklad bodovať naplno. To bude veľmi dôležité, ak chceme byť na jar úspešní a polepšiť si naše postavenie v ligovej tabuľke alebo prinajhoršom udržať si 12. miesto. Verím však, že sa nám podarí poskočiť o jedno-dve miesta hore a ak sa naša hra bude divákom páčiť, budeme spokojní!"

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. „Prezlečte“ svoj domov! V móde je šetrenie peňazí aj prírody
  2. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  3. Jablone prekonali očakávania. O bývanie v Bytči je veľký záujem
  4. Znalec slovenského brandy
  5. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho
  6. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  7. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  8. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  9. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  10. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  1. Hobbymarket OBI predstavil nový koncept predajne v Michalovciach
  2. Aktuálne radarové a slovenské hlásenia v autokamere?
  3. Tesco announces net-zero target of 2035 for its operations
  4. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  5. Lekárska prehliadka pre cudzincov je v Nitre, aj bez objednania
  6. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  7. Rozšírená realita a ovládanie na diaľku
  8. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  9. Trnavské mýto: Od centrálneho trhoviska ku kongresovej sále
  10. „Prezlečte“ svoj domov! V móde je šetrenie peňazí aj prírody
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 7 120
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi 6 702
  3. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho 5 197
  4. Prišli škrečky a Dedoles počíta tržby na desiatky miliónov 4 473
  5. Slovenský orloj – svetová atrakcia 3 575
  6. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 489
  7. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 222
  8. Zateplenie strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 204
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im? 3 137
  10. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád 2 603
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Zatvoriť reklamu