Streda, 22. september, 2021 | Meniny má MóricKrížovkyKrížovky

Senickí mliekári nie sú za prudké zvyšovanie cien

SENICA (TASR) - Senická mliekáreň, a. s. Senica, vykupuje od svojich dodávateľov v zimnom období denne 105 až 107 tisíc litrov mlieka.

Ako uviedol výrobný námestník Juraj Šebesta, napriek zvýšeniu výkupnej ceny mlieka uzavrela mliekáreň na rok 1997 kontrakty s dodávateľmi oproti roku 1996 vyššie o 3,5 milióna litrov, čo predstavuje navyše približne objem jednomesačného nákupu. "Zvyšovanie cien, premietnuté do ceny našich produktov od 1. januára, nás zatiaľ komerčne neovplyvnilo, nepocítili sme pokles objednávok," povedal J. Šebesta. Podľa jeho slov Senická mliekáreň totiž pristúpila k úpravám cien svojich produktov diferencovane, a to podľa toho, aké surovinové a energetické náklady si vyžadujú. Znamená to, že pri niektorých výrobkoch sa ceny nezvýšili vôbec, ako napríklad u štvrťlitrového konzumného mlieka, lahôdkovej smotany a ovocných jogurtov. O 1,03 až o 1,83 percenta vzrástli ceny konzumného mlieka v 0,5-litrovom a litrovom balení, bielych jogurtov, tvarohu a termixov. Najmarkantnejšie zvýšenie zaznamenali pri cenách čerstvého masla (o 6,38 percenta) a eidamskej tehly (o 6,25 percenta). Ako J. Šebesta dodal, je teda vidieť, že ani v jednom prípade nedosiahli zvýšenie, ktoré by aritmeticky zodpovedalo zvýšeniu nákupnej ceny mlieka až o 8,95 percenta. Z komerčného hľadiska pokladajú dramatické zvyšovanie cien za nemúdre." Sme jedným z mála regiónov, kde výroba mlieka narastá, čo je potešujúce. Dôvodom je rozumný prístup poľnohospodárov k chovu hovädzieho dobytka a skutočnosť, že kontrolný balík v spoločnosti Senická mliekáreň patrí práve prvovýrobcom - poľnohospodárom. Nemalú úlohu zohráva aj fakt, že dodávateľom platíme za mlieko promptne, do 30 dní," povedal J. Šebesta.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  2. Odpady nad zlato
  3. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  4. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  5. Zateplenie strechy PUR penou či minerálnou vlnou?
  6. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  7. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho
  8. Znalec slovenského brandy
  9. Lekárne sa stanú miestom prevencie a edukácie pacientov
  10. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  1. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  2. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  3. Odpady nad zlato
  4. Schneider Electric má podporiť VELUX v uhlíkovej neutralite
  5. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho
  6. Znalec slovenského brandy
  7. Lekárne sa stanú miestom prevencie a edukácie pacientov
  8. Projekt KRAJa na podporu včelárov priniesol svoju úrodu
  9. Prečo čakať, keď teraz je najvyšší čas vykurovať eko-vedome?
  10. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 10 140
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 7 032
  3. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 897
  4. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 621
  5. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 167
  6. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 2 856
  7. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im? 2 720
  8. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 2 470
  9. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 401
  10. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty 2 093
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Zatvoriť reklamu