Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Veda opäť pootvorila "čiernu skrinku" v živej vode

Podľa zákonov prírody voda so svojou molekulárnou váhou (18) by mala vrieť pri 26 stupňoch Celzia. Vieme však, že je to inak. Odkiaľ sa berie táto anomália, pýtali sa mnohí vedci zvučných mien. Táto životodarná tekutina si dlho schovávala svoje tajomstvá.

Preskočím etapy bádania i niekoľko zvučných svetových mien v súvislosti s odhaľovaním tajomstva vody a položím zvedavú otázku.

# Pán profesor, čo je to tá ďalšia zaujímavá novinka - voda označovaná gréckym písmenkom pí?

"So sedemčlenným kolektívom sme vypracovali nový systém použitia kvalitnej vody, ktorý môže veľmi výrazne ovplyvniť potravinový reťazec. Nosná myšlienka tejto vedeckej práce predpokladá použitie tzv. pí vody v hydinárskom priemysle. Spomenutú pí vodu vieme získať prostredníctvom zariadenia Life energy na báze biokontrolného systému, ktorý poskytuje (BCS-Bio-Control systém), čiže BCS-pí voda. V práci sme sa hlavne zamerali na možný vplyv BCS vody na kvalitu brojlerového mäsa a vajec sliepok."

Skryť Vypnúť reklamu

# Ako laik sa spýtam, čo je vlastne tá supervoda a kto posunul spomenutú vodnú štafetu o taký výrazný krok?

"Nie je to úplná novinka. Pí voda vznikla v laboratóriu japonského fyzika Yukawu, ktorý doslova rozpitval novú teóriu subatomárnych častíc a dal im názov pí mezóny. V Japonsku sa takáto zdravotne nezávadná voda používa takmer na každom kroku. Bežná pitná voda sa filtráciou vyčistí. Odstráni sa z nej chlór, stopové prvky, skrátka všetko škodlivé. Dôležité minerálne látky ostávajú neporušené. Po filtrácii sa voda nabíja pí elektrinou. Voda po takejto úprave sa úplne zmení. Bod varu a bod mrznutia je úplne odlišný od obyčajnej vody. Svetová zdravoveda pripisuje tejto novej vode veľké perspektívy."

# "Živou vodou" ste sa zaoberali v súvislosti s možnosťou použitia v hydinárskom priemysle. Keby sa táto voda začala používať plošne v potravinárskom priemysle, mohli by sme náš každodenný tanier nazvať zdravotne nezávadným?

Skryť Vypnúť reklamu

"Naše výskumy potvrdili u kontrolovanej skupiny hydiny, že BCS-pí voda má pozitívne účinky na krvný obraz brojlerových kurčiat. Hematologické vyšetrovania bezvýhradne splnili naše predpoklady. Štatistické vyhodnotenia výsledkov vyšetrení (párovým testom) sa stali základom pre reálnu možnosť revolučnej zmeny v hydinárskom priemysle."

# Okrem toho, že by sme mohli jesť zdravotne úplne nezávadnú hydinu, zistili ste pri interpretácii dosiahnutých výsledkov aj hmotné prírastky?

"Rozdiel v priemernej hmotnosti kurčiat bol viditeľný už na 38. deň. Hydina, ktorá pila BCS-pí vodu mala 1410 g a kontrolná skupina iba 1280 g. Na päťdesiaty deň tento rozdiel bol ešte markantnejší."

Netradične sme začali v súvislosti s vodou a netradične musíme aj končiť. BCS-pí voda mrzne pri -5 stupňoch Celzia. Pôsobí ako biokatalyzátor a aktivátor buniek, čím sa vysvetľuje jej pozitívny vplyv na zdravie, rast a kvalitu rastlín a mäsa. V Maďarsku už v poľnohospodárstve a potravinárskom priemysle dosiahli výrazné úspechy. "Čierna skrinka" jeho veličenstva - vody je však iba pootvorená. Na vodnú scénu vedy určite pribudnú ďalšie objavy. V tichu laboratórií strieda pokus za pokusom. Svetová veda zisťuje, že galaktické sily sú v tajnom spojení s vodou. Nám laikom sa zdá, že to, čo sa odohráva v súvislosti s vodným výskumom je už šarlatánstvo. Nie je tomu tak. Všetko na tejto Zemi - ľudia, rastliny a zvieratá obsahujú vodu. Japonskí tvorcovia "živej vody" dokázali, že podľa presne vymedzeného poriadku, ktorý predurčujú hviezdy a ročné obdobia sa deformujú a menia aj molekuly, z ktorých sa skladá voda. Míľniky tajomstiev vody sú stanovené. Začali Bernalovými sudmi (prečo voda tečie?), pokračujú symetriou čísla päť (Giaovými poľami galaktických síl), Menétrierovými (stopovými) prvkami, Asimovovým zákonom (fluorizácie) a podľa všetkého neskončia ani pri BCS-pí vode.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  2. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  3. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  4. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  5. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  6. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  1. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  2. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  3. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  4. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  5. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  6. Aj panelák môže byť Smart
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  9. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  10. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 507
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 791
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 144
  4. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 640
  5. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 474
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 144
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 048
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 724
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 818
  10. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 812
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Zatvoriť reklamu