Sobota, 25. september, 2021 | Meniny má VladislavKrížovkyKrížovky

Od januára dovolenka dlhšia o týždeň, denne je zamestnávateľ povinný zabezpečiť jedno teplé jedlo

BRATISLAVA (SME - uj) - Od januára tohto roka vstúpilo do platnosti ustanovenie novelizovaného zákonníka práce, podľa ktorého sa predlžuje základná výmera dovolenky o týždeň. Znamená to, že z doterajších troch týždňov sa dovolenka predlžuje na štyri ...

BRATISLAVA (SME - uj) - Od januára tohto roka vstúpilo do platnosti ustanovenie novelizovaného zákonníka práce, podľa ktorého sa predlžuje základná výmera dovolenky o týždeň. Znamená to, že z doterajších troch týždňov sa dovolenka predlžuje na štyri týždne, štvortýždňová sa predlžuje na päťtýždnovú. Táto úprava má podľa novely zákonníka práce, ktorý schválili poslanci v lete minulého roka, zahŕňať všetkých zamestnancov.

Nové znenie právnej normy umožní zároveň zamestnancom zamestnávateľov, ktorí prevádzkujú podnikateľskú činnosť, predĺžiť nárok na dovolenku ešte o jeden ďalší týždeň navyše, avšak iba v prípade, ak si ho zakotvili do kolektívnej zmluvy na tento rok. Zamestnanci zamestnávateľov, ktorí neprevádzkujú podnikateľskú činnosť, túto možnosť predĺženia ešte o ďalší týždeň mať nebudú. Podľa novely zákonníka práce zamestnávateľ prispieva na stravovanie vo výške 55 percent hodnoty jedla, najviac však do výšky 55 percent stravného, ktoré sa poskytuje pri pracovnej ceste trvajúcej 5 až 12 hodín. Pripúšťa sa aj poskytovanie príspevku podľa osobitného predpisu.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. „Prezlečte“ svoj domov! V móde je šetrenie peňazí aj prírody
  2. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  3. Jablone prekonali očakávania. O bývanie v Bytči je veľký záujem
  4. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho
  5. Znalec slovenského brandy
  6. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  7. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  8. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  9. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  10. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  1. Hobbymarket OBI predstavil nový koncept predajne v Michalovciach
  2. Aktuálne radarové a slovenské hlásenia v autokamere?
  3. Tesco announces net-zero target of 2035 for its operations
  4. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  5. Lekárska prehliadka pre cudzincov je v Nitre, aj bez objednania
  6. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  7. Rozšírená realita a ovládanie na diaľku
  8. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  9. Trnavské mýto: Od centrálneho trhoviska ku kongresovej sále
  10. „Prezlečte“ svoj domov! V móde je šetrenie peňazí aj prírody
  1. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi 6 742
  2. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 6 646
  3. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho 5 254
  4. Prišli škrečky a Dedoles počíta tržby na desiatky miliónov 4 486
  5. Slovenský orloj – svetová atrakcia 3 406
  6. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 393
  7. Zateplenie strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 252
  8. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im? 3 159
  9. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 147
  10. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád 2 608
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Zatvoriť reklamu