Nikoleta Stehlíková je tenká ako prútik, človek by si myslel, že žije zo vzduchu. Na to sa však len usmeje, energiu má kde vydať, tak sa v jedle príliš neobmedzuje. Najčastejšie sa chodí najesť do bufetu Slovenského národného divadla. Najmä z časových dôvodov, pretože v divadle trávi denne niekoľko hodín, vrátane každej soboty. Našťastie, v bufete dobre varia, rada tam má hlavne polievky. S priateľom chodia radi do pizzérií. Ich favoritkou je pizzéria oproti hotelu Danube. Nemajú jednu obľúbenú pizzu, radšej skúšajú jednu po druhej a občas si to spestria cestovinami. Spomenutú pizzériu má Nikoleta rada nielen pre dobré jedlo, ale aj príjemné prostredie. Najradšej sedáva pri stole, odkiaľ je dobrý výhľad na pec, kde pizzu pečú. Baví ju sledovať kuchárov pri práci. Okrem pizzérií má baletka rada aj kaviarne. Veľmi dobrá káva je vraj v Café Diván na Panskej ulici a v neďalekej kaviarni Apony pri Vinohradníckom múzeu. Veľmi rada má aj sladkosti, najmä zákusky a čokoládu. Keď má chuť na sladké, dá si bez výčitiek. Väčšinou však takto hreší v období po premiére. Keď boli so SND na zájazdoch v Japonsku a v Číne, vyskúšala aj exotickú kuchyňu. Ochutnala veľryby, zvláštne pripravené morské príšerky, sushi a saké.
(bd)